Surprise
deze week. Enorm trots is boer Henk, dat het gelukt is
om sojabonen op onze boerderij te laten groeien. Gewoon
in de Peel en dan ook nog eens op een manier, dat we
geen gewasbescherming nodig hebben. Sojabonen zijn
heel erg veelzijdig. Je kunt er van alles mee, je kunt
ze namelijk zo gebruiken of je kunt ze verwerken tot
sojamelk, tofu, tempeh, sojasaus en miso. Je kunt de
sojabonen ook als snack eten of ze verwerken in een
warme maaltijd of een salade. Daarnaast is de
sojaboon heel gezond. De hele sojaboon is een
uitstekende bron van eiwitten (40%), onverzadigde
vetten, mineralen, vitamines en voedingsvezels, dit
zorgt er voor dat je lang een verzadigd gevoel hebt. De
sojabonen helpen ook mee met de opbouw van je spieren.
Sojaboon overtreft alle andere voedingsmiddelen, zelfs
vis en vlees, wat betreft het eiwitgehalte. Behalve het
hoge eiwitgehalte zijn de eiwitten van de sojaboon ook
van zeer goede kwaliteit omdat ze alle 8 essentiële
aminozuren in een zeer gunstige verhouding
bevat.
|
|