Aardperensoep

Ingrediënten

600 gram aardperen
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
6 deciliter groentebouillon
6 deciliter slagroom
100 gram kastanjechampignons
Snijbietblaadjes
Zout en peper naar smaak

Bereidingsstappen

  1. Leg de aardperen een half uurtje in lauwwarm water en borstel deze schoon;
  2. Snijd de aardperen in dunne plakjes;
  3. Schil de ui en de knoflookteentjes en hak deze fijn;
  4. Verwarm een eetlepel olie in een soeppan;
  5. Bak de ui en de knoflook op niet te hoog vuur even aan;
  6. Voeg de groentebouillon, de slagroom en de aardperen toe met een snufje zout;
  7. Breng het aan de kook met de deksel op de pan en laat het koken tot de aardperen gaar zijn;
  8. Maal de soep met een staafmixer fijn;
  9. Naar smaak peper en zout toevoegen;
  10. De kastanjechampignons rauw in flinterdunne plakjes snijden en gebruiken voor garnering OF in dikkere schijfjes snijden en bakken en als garnering gebruiken;
  11. Snijd de snijbietblaadjes fijn voor garnering;
  12. Schenk de soep op het bord en garneer deze met snijbiet en kastanje champignons.