Aardperensoep
Ingrediënten
600 gram aardperen
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
6 deciliter groentebouillon
6 deciliter slagroom
100 gram kastanjechampignons
Snijbietblaadjes
Zout en peper naar smaak
Bereidingsstappen
- Leg de aardperen een half uurtje in lauwwarm water en borstel deze schoon;
- Snijd de aardperen in dunne plakjes;
- Schil de ui en de knoflookteentjes en hak deze fijn;
- Verwarm een eetlepel olie in een soeppan;
- Bak de ui en de knoflook op niet te hoog vuur even aan;
- Voeg de groentebouillon, de slagroom en de aardperen toe met een snufje zout;
- Breng het aan de kook met de deksel op de pan en laat het koken tot de aardperen gaar zijn;
- Maal de soep met een staafmixer fijn;
- Naar smaak peper en zout toevoegen;
- De kastanjechampignons rauw in flinterdunne plakjes snijden en gebruiken voor garnering OF in dikkere schijfjes snijden en bakken en als garnering gebruiken;
- Snijd de snijbietblaadjes fijn voor garnering;
- Schenk de soep op het bord en garneer deze met snijbiet en kastanje champignons.