Soep voor 8 tot 10 personen
750 gram bataat / zoete aardappel
250 gram gele Yellowstone wortel
2 paprika's
1 ui
1 knoflook teentje
olijfolie
1 liter water
1,5 groentebouillon blokje
zout, peper, lavas
1. Snijd de ui, paprika, bataat en wortel in plakjes en het knoflookteentje in kleine stukjes. Klein beetje paprika bewaren voor garneren.
2. Verhit de olie in een pan
3. Bak ui, knoflook, paprika, bataat en wortel onder regelmatig roeren op laag vuur
4. Verkruimel de bouillonblokjes erover
5. Voeg 1 liter kokend water toe
6. Breng aan de kook en gedurende 15 - 20 minuten laten garen op laag vuur
7. Neem de pan van het vuur en pureer de soep.
8. Eventueel met zout, peper en lavas op smaak brengen
9. Voor een optimale smaak de soep ten minste 20 minuten laten staan of een dag laten staan
10.Restant paprika in piepkleine stukjes snijden
11.Garneer de soep met piepkleine stukjes paprika