Boerenkool stamppot
Ingrediënten
Voor 6-8 personen
1,5 kilo Raja aardappels
1,5 kilo verse boerenkool (600 gram gesneden boerenkool)
zout en peper
40 gram (room)boter
150 ml melk of kookvocht
Bereidingsstappen
- Stroop het boerenkoolblad van de bladnerf
- Was de bladeren enkele malen in ruim koud water en snijd ze fijn
- Kook de boerenkool in weinig water met zout 10 minuten halfgaar
- Laat de boerenkool uitlekken
- Was de aardappels met een borsteltje en snijd ze in gelijke stukken
- Leg de aardappelen onder in de pan met water, zodat ze 1/3 onderstaan
- Leg de uitgelekte boerenkool hier bovenop
- Breng aan de kook en laat dit in 25 minuten gaar worden op laag vuur
- Giet de aardappelen en boerenkool af en vang ongeveer 150 ml kookvocht op
- Voeg de (room)boter en het kookvocht toe aan de aardappelen en boerenkool
- Stamp (of staafmixer) het geheel tot een smeuïge puree
- Breng op smaak met eventueel zout en peper