8 boterhammen
1 blik bonen (of 250 g zelfgekookte bonen)
1 blikje tonijn op olijfolie (netto: 110-120 g)
3 ansjovisfilets
2 eetlepels kappertjes
paar takjes platte peterselie
1⁄2 citroen
ferme scheut extra vergine olijfolie
zwarte peper uit de molen
Spoel de bonen goed af in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Zelfgekookte bonen hoeven
alleen maar uit te lekken. Doe ze samen met de eveneens 4 uitgelekte (maar niet afgespoelde) tonijn
en ansjovis in een keukenmachine. Voeg een ferme kneep citroensap toe en pureer. Voeg dan van
bovenaf net zoveel olijfolie toe tot het een smeuïge massa is. Of nog wat extra citroensap. Breng het
geheel op smaak met versgemalen peper - zout zal niet nodig zijn dankzij de ansjovis. Maal er op het
laatst nog wat peterselie door. Proef!