Curry pompoen soep

Ingrediënten

1 butternut squash pompoen, gehalveerd en ontzaad

2 grote uien, geschild en in vieren

half bolletje knoflook

1.4L groentenbouillon

1 laurierblad

1 theelepel donkerbruine basterdsuiker

1 theelepel currypoeder

1/2 theelepel droge oregano

1/2 theelepel gemalen kaneel

1/4 theelepel nootmuskaat

zout en versgemalen zwartepeper naar smaak

225g magere yoghurt

(handvol gehakte verse peterselie)

Bereidingsstappen

  1. Knijp de knoflook uit hun velletjes en stop ze in een keukenmachine. Schraap het vruchtvlees
  2. uit de pompoen en voeg dit, samen met de ui, ook aan de keukenmachine toe. Pureer tot een
  3. glad mengsel. Schep dit in een grote soeppan samen met de groentenbouillon. Voeg het
  4. laurierblad, bruine suiker, currypoeder, oregano, kaneel, nootmuskaat, zout en peper toe. Breng
  5. aan de kook en stoof zachtjes gedurende 10 minuten. Neem dan van het vuur en roer de
  6. yoghurt erdoor.
  7. Verwijder het laurierblad en dien de soep heet op. Garneer indien gewenst met verse
  8. peterselie.