Curry pompoen soep
Ingrediënten
1 butternut squash pompoen, gehalveerd en ontzaad
2 grote uien, geschild en in vieren
half bolletje knoflook
1.4L groentenbouillon
1 laurierblad
1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel currypoeder
1/2 theelepel droge oregano
1/2 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
zout en versgemalen zwartepeper naar smaak
225g magere yoghurt
(handvol gehakte verse peterselie)
Bereidingsstappen
- Knijp de knoflook uit hun velletjes en stop ze in een keukenmachine. Schraap het vruchtvlees
- uit de pompoen en voeg dit, samen met de ui, ook aan de keukenmachine toe. Pureer tot een
- glad mengsel. Schep dit in een grote soeppan samen met de groentenbouillon. Voeg het
- laurierblad, bruine suiker, currypoeder, oregano, kaneel, nootmuskaat, zout en peper toe. Breng
- aan de kook en stoof zachtjes gedurende 10 minuten. Neem dan van het vuur en roer de
- yoghurt erdoor.
- Verwijder het laurierblad en dien de soep heet op. Garneer indien gewenst met verse
- peterselie.