1 Grote flespompoen 1,5 kilo
2 grote rode uien (320 gram)
100 gr puy linzen (of 235 gr linzen uit blik)
1 teen knoflook
10 gr salieblaadjes
10 gr dragonblad
5 gr peterselieblad
5 gr muntblad
1 grote citroen
100 gr gorgonzola kaas
3 eetlepels olijfolie
Peper en zout
1. Verhit de oven op een temperatuur van 220 graden;
2. De flespompoen ongeschild over de lengte doorsnijden, pitten verwijderen en in 1 cm dikke halve maantjes of parten snijden;
3. Rode uien schillen en in 3 cm brede parten snijden;
4. Rasp 1,5 theelepel schil van de citroen en pers er 2 eetlepels citroensap uit.
5. Hak teent knoflook fijn;
6. Peterselieblad, dragonblad en muntblad wassen en grof snijden;
7. Doe de pompoen en de uien in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie, salieblaadjes, ¼ theelepel zout en royaal peper. Meng alles goed en verdeel het op een met bakpapier beklede bakplaat;
8. Rooster de groenten 20-25 minuten in de oven tot dat ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze daarna 10 minuten afkoelen;
9. Bij gedroogde linzen, een grote pan half vol water aan de kook brengen en voeg dan de linzen toe. Draai het vuur halfhoog en laat de linzen in 20 minuten gaar koken;
10. Giet de linzen af en doe ze in een grote kom en laat ze iets afkoelen. Voeg dan de citroenrasp, citroensap, kruiden, knoflook en ¼ theelepel zout en een eetlepel olijfolie toe. Roer alles door elkaar;
11. Voeg de gegrilde groenten aan de kom toe en roer alles door elkaar;
12. Gorgonzola kaas in kleine stukjes snijden;
13. Stort alles in een schaal verdeel er de gorgonzola kaas over en besprenkel met een beetje olijfolie.
Smakelijk eten Bron: kookboek Simpel van Ottolenghi, waarbij dolcelatte kaas vervangen is door gorgonzola