Frittata van groene bladgroenten en frisse tomatensalsa
Ingrediënten
900 g snijbiet, wilde spinazie of andijvie
12 eieren
3 teentjes knoflook
scheut milde olijfolie
250 g (schapen)feta
70 g pecannoten
Tomatensalsa:
6 middelgrote tomaten
3 stengels lente ui
1,5 dl extra vierge olijfolie
1⁄2 citroen
6 takjes verse munt
zout en peper uit de molen
honing evt.
Bereidingsstappen
- Tomatensalsa: tomaten wassen, halveren en zaadlijsten
- verwijderen
- Tomaten in mooie brunoise snijden
- Lente ui schoonmaken, wassen en in dunne ringetjes snijden
- Muntblaadjes in flinterdunne reepjes snijden of knippen
- Tomaat, munt en lente ui mengen
- Citroen uitpersen
- Olijfolie met citroensap, zout en peper uit de molen mengen
- Bladgroenten zeer goed wassen en goed uit laten lekken
- Bladgroenten in een wok of andere pan goed laten slinken
- Bladgroenten uit laten lekken en uitknijpen
- Knoflook pellen en fijn snipperen
- Eieren loskloppen met peper, veel zout en de knoflook
- Bladgroenten grof hakken en toevoegen aan de eieren
- Ovengrill op hoogste stand zetten
- In ovenvaste koekenpan olie verhitten
- Groenten-eimengsel toevoegen en bakken totdat de onderzijde goudbruin is, maar de bovenzijde nog niet gestold
- Feta en pecannoten over de frittata verkruimelen
- De frittata nog enkele minuten onder de grill zetten totdat de bovenzijde gestold is
- De dressing voor de salsa opnieuw kloppen en toevoegen aan het tomatenmengsel
- Frittata storten, in 10-12 puntjes snijden en warm of lauw serveren samen met de frisse tomatensalsa