Gewokte paarse spruiten met gehakt
Ingrediënten
500 gr paarse spruiten
400 gr aardappelschijfjes of krieltjes
125 gr cashewnoten
4 tl tomatenpuree
400 gr rundergehakt
1 ui, gesnipperd
paprikapoeder en olijfolie
Bereidingsstappen
- Meng de ui en wat paprikapoeder door het gehakt en draai er kleine balletjes van (rullen kan natuurlijk ook).
- Maak de paarse spruiten schoon en halveer ze of snijd ze in vieren.
- Verhit wat olie in de wokpan en roerbak het gehakt in de wok.
- Voeg de paarse spruitjes toe en wok ze in circa 20 minuten zachtjes gaar en krokant.
- Bak de aardappelschijfjes of krieltjes in een aparte koekenpan.
- Voeg de aardappelschijfjes toe aan het spruiten-gehaktmengsel en meng de tomatenpuree en de cashewnoten erdoor heen.
- Serveer het gerecht met eventueel schijfjes komkommer of een salade