Koolrabi met kaas uit de oven
Ingrediënten
750 gram koolrabi
beetje zout
1 vleesbouillontablet
2 eetlepels bloem
1 theelepel kerriepoeder
kleine theelepel paprikapoeder
1 druppel tabasco
100 g geraspte oude kaas
Bereidingsstappen
- De koolrabi dik schillen en in 1 cm dikke staafjes snijden.
- In een pan weinig water met zout aan de kook brengen en hierin de koolrabi 20 minuten koken.
- De koolrabi afgieten.
- Intussen een ovenschotel invetten.
- In een steelpan 2 dl. water aan de kook brengen en hierin het bouillontablet oplossen.
- In een kopje de bloem met 4 eetl. koud water gladroeren.
- Al roerende de bouillon toevoegen en blijven roeren tot de saus gebonden is.
- Voeg kerriepoeder, paprikapoeder, tabasco en kaas toe.
- Giet de saus over de koolrabi in de ovenschotel.
- De oven voorverwarmen op 225°C of gasstand 5-6.
- In het midden van de oven in ± 15 min. door en door heet laten worden.