Koolrabi met kaas uit de oven

Ingrediënten

750 gram koolrabi
beetje zout
1 vleesbouillontablet
2 eetlepels bloem
1 theelepel kerriepoeder
kleine theelepel paprikapoeder
1 druppel tabasco
100 g geraspte oude kaas

Bereidingsstappen

  1. De koolrabi dik schillen en in 1 cm dikke staafjes snijden.
  2. In een pan weinig water met zout aan de kook brengen en hierin de koolrabi 20 minuten koken.
  3. De koolrabi afgieten.
  4. Intussen een ovenschotel invetten.
  5. In een steelpan 2 dl. water aan de kook brengen en hierin het bouillontablet oplossen.
  6. In een kopje de bloem met 4 eetl. koud water gladroeren.
  7. Al roerende de bouillon toevoegen en blijven roeren tot de saus gebonden is.
  8. Voeg kerriepoeder, paprikapoeder, tabasco en kaas toe.
  9. Giet de saus over de koolrabi in de ovenschotel.
  10. De oven voorverwarmen op 225°C of gasstand 5-6.
  11. In het midden van de oven in ± 15 min. door en door heet laten worden.