1. Snijd de ui, knoflook en de paprika in kleine blokjes;
2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 minuten, voeg dan de prei en gesnipperde knoflook toe en bak die nog 5 minuten mee;
3. Maal 150 gram lupinebonen grof in de keukenmachine en doe ze in een mengschaal;
4. Maal de overbebleven 150 gram lupinebonen de keukenmachine, samen met de eieren, ui, knoflook en prei tot een puree:
5. Rasp de wortel grof:
6. Voeg nu alle ingrediënten (geraspte wortel, grove lupinebonen, puree, maismeel, sambal, kookroom, peper en zout) bij elkaar en kneed het goed door elkaar;
7. Maak er vijf burgers van.
8. Bak de burgers in zonnebloem of koolzaadolie in een koekenpan op midden hoog vuur goudbruin (tijdig omdraaien).
Tip
Met 1 zakje lupinebonen van Bijzonder Brabants maak je 17 burgers: maak ze in één keer en bewaar ze in de vriezer.
Doe er dan een stukje bakpapier tussen om plakken te voorkomen.
Laat de burgers voor het bakken ontdooien, dan zijn ze snel door en door warm.