Meiraap met honing en hazelnoot

Ingrediënten

800 gram Meirapen (3 of 4 meirapen)

25 gram roomboter

100 gram hazelnoten

1 eetlepel honing

1 eetlepel verse tijm (alleen de blaadjes)

Bereidingsstappen

  1. Snijd een vlakje van de onderkant en bovenkant van de rapen. Snij de rapen in blokjes van 1 cm3.
  2. Verwarm klontje roomboter in hapjespan.
  3. Voeg 100 ml water en de honing toe.
  4. Laat 5 minuten met de deksel op de pan stoven.
  5. Neem de deksel van de pan en laat enkele minuten stoven zodat het vocht kan verdampen.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Rooster ondertussen in een koekenpan de hazelnoten goudbruin.
  8. Laat de hazelnoten afkoelen op een bord en hak de noten fijn.
  9. Leg de meirapen op een schaal en bestrooi met hazelnoten en tijm


Milanese Roodkop

Milanese Roodkop

Brassica Rapa

De meiraap is een echte vergeten groente, die vroeger veel gegeten werd.  Meiraap 'Milanese Witte Roodkop' kan zowel in het voor- als najaar gezaaid worden. Dit ras geeft een tweekleurige knol die vooral rauw erg lekker smaakt. De knolletjes zijn platrond van vorm en bevatten een wit vruchtvlees.