Meiraap soep
Ingrediënten
500 gram Meirapen (2-5 meirapen)
Bosje Brave Hendrik of Rucola
25 gram roomboter
3 sjalotjes
2 knoflookteentjes
0,6 liter bouillon
Zeezout
peper
Bereidingsstappen
- Verwarm klontje roomboter in de soeppan.
- Snij de sjalotjes en knoflookteentjes grof en smoor ze zachtjes in de roomboter.
- Was en snij de meirapen in kleine blokjes.
- Voeg meirapen bij de sjalotjes en knoflook.
- Laat even smoren en voeg dan de bouillon toe.
- Laat meiraapjes 15 minuten koken’
- Haal de pan van het vuur en pureer de groenten tot een zachte romige massa.
- Voeg naar smaak zeezout en peper toe.
- Was de BraveHendrik (of rucola) en knip deze fijn voor de garnering.
- Giet de soep in een kop en voeg de garnering toe.