600 gram gare borlottibonen
200 gram fijngesneden tomaten (evt uit blik)
1 rode ui
1 wortel
1 rode paprika
3 tenen knoflook
½ bosje verse basilicum (25 gram)
500 ml kippenbouillon
150 gr pasta (ruote of andere)
60 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
Zout en vers gemalen peper
1. Dop de borlottibonen en kook deze in ongeveer 30 minuten gaar in kokend water
2. Verhit de olie in pan op matig vuur en bak hierin de ui, wortel, paprika en knoflook tot de ui glazig is.
3. Schep er de tomaten, basilicum en wat zout en peper door. Laat deze saus 5 minuten pruttelen, of tot hij iets is ingedikt.
4. Schep er de bonen, bouillon en 800 ml water door. Breng de saus opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Laat afgedekt 15 minuten sudderen, of tot de bonen enigzins stukkoken en de saus dikker wordt. Prak met behulp van de bolle kant van een lepel een kwart van de bonen tegen de wand van de pan.
5. Breng de saus weer aan de kook en voeg de pasta toe. Kook deze in 10 minuten beetgaar.
6. Bestrooi de pasta met parmezaanse kaas.