Pastinaak stamppot
Ingrediënten
800 g Stamppot Aardappels
500 g pastinaak
4 uien
2 laurierblaadjes
1 ei
400 g rundergehakt
275 ml magere melk
nootmuskaat
zout
versgemalen peper
8 plakjes gerookt spek
zonnebloemolie
50 g boter
Bereidingsstappen
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
- Schil de pastinaak en snijd ze in gelijke stukken.
- Pel de uien en snijd ze in 8 stukken.
- Zet de aardappels, in een pan, net onder water.
- Leg er de uien en de laurierblaadjes boven op.
- Leg daarop de pastinaken.
- Breng met deksel op de pan aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.
- Verwarm 200 ml melk.
- Verwijder het laurierblaadje en giet de aardappels en pastinaak af.
- Stamp de groente fijn met een pureestamper.
- Voeg de warme melk toe en roer, eventueel een klontje boter, door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.