Pastinaak taartjes
Ingrediënten
Rechthoekige bakvorm 20 x 30 cm
250 gram boter
100 gram licht bruine basterdsuiker
100 gram bijenhoning
3 scharreleieren van onze Chaamse hoenders
250 gram cakemeel
300 gram verse pastinaak van boerderij
de Breemortel
110 gram Brabantse walnoten
1 limoen (of 30 ml limoensap)
150 gram roomkaas Monchou
100 gram poedersuiker
Bereidingsstappen
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Smelt de boter op laag vuur.
- Roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa
- Klop de eieren er door heen
- Roer het cakemeel er doorheen tot een dik beslag ontstaat
- Rasp de pastinaak en hak de walnoten grof en schep dit er door heen
- Vet de bakvorm in
- Doe het beslag in de bakvorm
- Bak de taart in 60 - 70 minuten midden in de oven
- Laat de taart buiten de oven 15 minuten afkoelen
- Pers de limoen uit
- Roer de roomkaas met limoensap en poedersuiker tot een romige crème
- Bestrijk de taart met de limoen crème