Pompoen soep
Ingrediënten
1.2 kg pompoen
2 uien
2 tenen knoflook
250 g wortel Yellow Stone (geel)
3 eetlepels olijfolie
2 laurierblaadjes
1 theelepel komijn (djinten)
1,25 liter kraanwater
1,5 groentebouillontablet
3 druppels tabasco
125 g crème fraîche (bekertje)
Bereidingsstappen
- Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Borstel de de winterpeen schoon en snijd hem in plakken.
- Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min.
- Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe.
- Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe.
- Breng aan de kook en laat alles in 40 min. gaar worden.
- Verwijder de laurierblaadjes.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout.
- Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt.
- Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op.