Groene Lupineburger
Ingrediënten
- 300 gram gekookte lupine
- 100 gram palmkool, groene kool of boerenkool (zonder bladnerf)
- 100 gram winterwortel
- 50 gram havermout
- een half kopje water
- 1 theelepel kummel / karwij
- 1 theelepel sambal
- zout en peper
- koolzaad olie om te bakken
Bereidingsstappen
- Snij de kool in reepjes.
- Breng in een pan water aan de kook en blancheer de kool enkele minuten. Giet de groente af.
- Maal de lupinebonen samen met de kool, havermout, water en sambal in een keukenmachine tot een korrelige massa.
- Rasp de wortel op een grove rasp.
- Verhit een beetje olie in de pan en bak de wortel met de kummel / karwij 5 minuten.
- Doe het lupinemengsel in een kom, meng de wortel erdoor en maak op smaak met peper en zout.
- Laat het mengsel 30 minuten rusten,
- Vorm burgers
- Bak de burgers goudbruin in olie. Doe niet teveel burgers tegelijk in de pan, zodat je ze makkelijk kunt schuiven en omkeren.
Bron: Powerpeul
Zwarte van Toscane
Foeniculum Vulgare
Al sinds de 18 e eeuw is deze kool, afkomstig uit Toscane, zeer populair. Het werd al gegeten in de Romeinse tijd. Het is de voorouder van de boerenkool. Vele vinden de palmkool, met zijn lange, donker- tot blauwgroen geribde bladeren, de mooiste stengelkool die er bestaat.
Witte lupine Sulimo gedroogd
Lupinus Albus