Indiase Lupineburger

Ingrediënten

  • 300 gram gekookte lupine
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel sambal
  • 1,5 theelepels garam masala
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 50 g havermout
  • een half kopje water
  • peper en zout
  • koolzaad olie om in te bakken

Bereidingsstappen

  1. Snipper de ui;
  2. Verhit olie in de pan en fruit de ui ongeveer 10 minuten tot deze zacht is.
  3. Doe lupinebonen, de havermout en het water in de keukenmachine en maal dit tot een korrelige massa.
  4. Voeg de helft van het uimengsel toe en maal nog heel even;
  5. Doe het mengsel in een kom en meng er de rest van de ui, de pindakaas en sambal door;
  6. Snij of knip de abrikozen in kleine stukjes en meng deze er doorheen;
  7. Maak het mengsel op smaak met garam masala, peper en zout.
  8. Laat het mengsel 30 minuten rusten
  9. Vorm burgers;
  10. Bak de burgers goudbruin in olie. Doe niet teveel burgers tegelijk in de pan, zodat je ze makkelijk kunt schuiven en omkeren.

Tips
- Lekker met knoflooksaus
- Ook lekker met een rode paprika er doorheen, bak deze 10 minuten met de ui mee.

Bron: Powerpeul



Witte lupine Sulimo gedroogd

Witte lupine Sulimo gedroogd

Lupinus Albus

Lupine Sulimo (pot)

Lupine Sulimo (pot)

Red Tide

Red Tide

Allium cepa

De ui is een plant uit de lookfamilie. De Red Tide is een middenvroege rode hybride ui met goede doorkleuring, uitstekende opbrengst en goede bewaareigenschappen. De Red Tide is een zaai ui, die ook prima gezaaid kan worden in perspotjes.