Indiase Lupineburger
Ingrediënten
- 300 gram gekookte lupine
- 1 rode ui
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 theelepel sambal
- 1,5 theelepels garam masala
- 5 gedroogde abrikozen
- 50 g havermout
- een half kopje water
- peper en zout
- koolzaad olie om in te bakken
Bereidingsstappen
- Snipper de ui;
- Verhit olie in de pan en fruit de ui ongeveer 10 minuten tot deze zacht is.
- Doe lupinebonen, de havermout en het water in de keukenmachine en maal dit tot een korrelige massa.
- Voeg de helft van het uimengsel toe en maal nog heel even;
- Doe het mengsel in een kom en meng er de rest van de ui, de pindakaas en sambal door;
- Snij of knip de abrikozen in kleine stukjes en meng deze er doorheen;
- Maak het mengsel op smaak met garam masala, peper en zout.
- Laat het mengsel 30 minuten rusten
- Vorm burgers;
- Bak de burgers goudbruin in olie. Doe niet teveel burgers tegelijk in de pan, zodat je ze makkelijk kunt schuiven en omkeren.
Tips
- Lekker met knoflooksaus
- Ook lekker met een rode paprika er doorheen, bak deze 10 minuten met de ui mee.
Bron: Powerpeul