500 gram noodles
500 gram aardpeer - Topstar*
500 gram palmkool - Zwarte van Toscane*
500 gram wortel - Yellow Stone*
40 gram verse knoflook
50 gram verse gember
1 limoentjes
150 milliliter kokosmelk
8 gram kurkuma
20 gram zout
200 ml water
60 ml Sojasaus/ketjapsaus
olijfolie om in te bakken
1. Zet de oven aan op 190 graden.
2. Zet alvast een pannetje op het vuur met water om straks de Noodles in te koken.
3. Was de Wortel, Palmkool en aardpeer.
4. Snijd de Palmkool zo fijn mogelijk, je kan de steel ook mee snijden. Houd de palmkool apart.
5. Snijd de Aardpeer in kwarten.
6. Snijd de Gember en Knoflook in grove stukken.
7. Snijd de Wortel zo klein mogelijk.
8. Gaar de kwarten Aardpeer in 35 minuten op de bakplaat of in een ovenbestendige schaal in de oven. Sprenkel er de Olijfolie en snuf zout over.
9. Als het water kookt in de pan, voeg je hier de Noodles aan toe met de Kurkuma en kook deze gaar. Giet af als deze gaar zijn. Beetje olijfolie toevoegen, zodat noodles niet gaan plakken.
10. Doe wat olie in een pan en fruit de Wortel, Gember en Knoflook aan, blus het af met het water en de kokosmelk en laat het op laag vuur garen tot de Wortel en Gember gaar zijn.
11. Eenmaal gaar kan je het gladmixen met de staafmixer of in de blender.
12. Bak de palmkool in een koekenpan op hoog vuur met wat olijfolie beetgaar. Hij mag een bite blijven houden. Blus het af met de Sojasaus/Ketjap en knijp de Limoen er bovenuit.
Serveer de Noodles, Wortelsaus en Palmkool op tafel en eet smakelijk!
Recept: chefkok Manfred Albrecht – Restaurant Bij Albrecht