1 suikerbiet (800-1500 gram)
liter groentenbouillon
1 eetlepel olijfolie
1 ui fijn gesneden
3 teentjes knoflook fijn gehakt
250 gram risotto rijst
100 ml witte port
blaadjes van enkele takjes tijm
50 gram (room)boter
400 gram roombrie (of notenkaas) in dikke plakken
peper en zout
Suikerbiet schillen en in blokjes van 1 cm snijden
Breng de blokjes biet en de bouillon op middelhoog vuur aan de kook en laat de biet in 10 – 15 minuten garen
Giet de biet af en bewaar de bouillon
Smoor de ui in 1 -2 minuten glazig in de olijfolie
Doe de knoflook en de rijst erbij en roer 1 – 2 minuten tot de rijstkorrels een olielaagje hebben
Doe de witte port in de pan en laat deze zachtjes borrelend inkoken
Voeg nu steeds een soeplepel bouillon toe en laat deze al roerend door de rijst opzuigen
Ga zo door totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Roer de suikerbieten blokjes door de risotto
Roer de boter en tijm door de risotto
Breng op smaak met zout en peper
Laat zo 2 minuten staan.
Schep de risotto in diepe borden.
Leg hier een plak brie/notenkaas bovenop en laat deze een beetje smelten.