Boltardy rode biet met risotto en brie

Ingrediënten

500 gram rode biet
 liter kippenbouillon
1 eetlepel olijfolie
1 ui fijn gesneden
3 teentjes knoflook fijn gehakt
250 gram risotto rijst
100 ml witte wijn
blaadjes van enkele takjes tijm
50 gram (room)boter
250 gram roombrie in dikke plakken
peper en zout

Bereidingsstappen

Rode biet schillen en in blokjes van 1 cm snijden
Breng de blokjes biet en de bouillon op middelhoog vuur aan de kook en laat de biet in 10 – 15 minuten garen
Giet de biet af en bewaar de bouillon
Smoor de ui in 1 -2 minuten glazig in de olijfolie
Doe de knoflook en de rijst erbij en roer 1 – 2 minuten tot de rijstkorrels een olielaagje hebben
Doe de wijn in de pan en laat deze zachtjes borrelend inkoken
Voeg nu steeds een soeplepel bouillon toe en laat deze al roerend door de rijst opzuigen
Ga zo door totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Roer de rode boet blokjes door de risotto
Roer de boter en tijm door de risotto
Breng op smaak met zout en peper
Laat zo 2 minuten staan.
Schep de risotto in diepe borden.
Leg hier een plak brie bovenop en laat deze een beetje smelten.