Romige koolraap soep
Ingrediënten
Olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 koolraap (500 gram), geschild en in stukken gesneden
1 of 2 wortels (250 gram), schoongemaakt en in stukken gesneden
eventueel 6 takjes tijm, alleen de blaadjes
1,25 l groentebouillon
125 ml room of crème frache
Zout en peper naar smaak
Extra tijm ter garnering
Bereidingsstappen
- Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin wat olijfolie.
- Doe de ui in de pan en fruit deze 5 minuten, tot de ui glazig is geworden.|
- Doe de knoflook erbij en roer even om.
- Als de knoflook begint te geuren, voeg je de koolraap en wortel toe.
- Schenk de bouillon erbij en doe de tijm ook in de pan.
- Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 – 25 minuten zachtjes pruttelen.
- Als de koolraap gaar is, pureer je de soep met een staafmixer of in een blender.
- Doe de soep terug in de pan en schenk de room erbij.
- Warm de soep nog even op en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met extra tijm ter versiering.