Romige maispudding
Ingrediënten
Ovenschaal
3 à 4 maïskolven of 500 gr korrels;
3 dl slagroom;
1 afgestreken dessertlepel suiker;
zout & peper;
boter
Bereidingsstappen
- Verwarm de oven voor op 160o C.
- Om maïskorrels van de kolf te krijgen, plaatst u de kolf verticaal en snijd er met een
- (koks-)mes langs de kern de korrels er af. Deze kunnen flink in het rond springen,
- dus gebruik een diepe ruime schaal. Schraap nog een keer af voor de restjes en sap.
- Één verse kolf maïs levert 150 – 180 gram korrels.
- Meng de maïskorrels met de room en suiker (zie opmerkingen) en voeg zout toe, tot
- het body krijgt en lekker smaakt.
- Voeg wat peper toe.
- Vet ovenschaaltjes in met roomboter.
- Doe de maïs"pap" erin en leg wat flinters boter erop.
- Schuif in de oven voor minstens een half uur.
- Kijk af en toe en haal uit de oven als de bovenkant en de rand rond de schaal bruint.