Serifon stamppot
Ingrediënten
1 kg Carolus kruimige aardappelen
400 gr serifon
400 gr flespompoen Walnut
2 middelgrotered tide ui
2 teentjes knoflook
(vegan)spekreepjes
boter
peper en zout
Bereidingsstappen
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook ze in 20 min. gaar.
- Snijd 2 a 3 plakken van ca 1 cm dikte van de hals van de flespompoen en snijd in blokjes van ca 1 cm.
- Pel en snipper de ui in grove stukken.
- Verhit olie in een ruime koekenpan of hapjespan en roerbak de pompoen en ui op middelhoog vuur voor 5 min.
- Laat daarna op laag voor 10 minuten doorgaren.
- Was ondertussen de serifon en snij in reepjes, bewaar de steeltjes apart.
- Pel en snipper de knoflook. Voeg de knoflook, serifonsteeltjes en (vegan) spekreepjes toe in de koekenpan en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur;
- Voeg de het blad toe en bak nog 2 minuten.
- Gebruik je echte spekreepjes bak ze in een aparte pan.
- Giet de aardappels af en stamp ze met een klontje boter fijn met een stamper.
- Meng de groenten en spekjes erdoor en breng op smaak met peper en zout