Spruitjessoep
Ingrediënten
800 gram spruitjes, schoongemaakt
1 liter groentebouillon
1 bosuitje
Grote ui
Rode peper
Limoensap
2 eetlepels pijnboompitten
150 ml slagroom/crème frache
Olijfolie
Peper en zout (naar smaak)
Bereidingsstappen
- Snijdt de ui, peper en bosui in kleine stukken.
- In een grote pan de ui en de rode peper in olijfolie fruiten.
- Voeg de schoongemaakt spruiten toe en fruit deze 3 minuten mee.
- Bouillon in de pan gieten en 10 tot 12 minuten doorkoken.
- Ondertussen rooster je de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin in een koekenpan.
- Pureer de bouillon samen met de spruitjes, rode peper en de ui.
- Voeg hierbij de helft (75 ml) van de slagroom aan toe. Ook de helft van de bosui pureer je mee, de rest gebruik je voor de garnering.
- Op smaak brengen met wat zout en peper.
- Serveer de soep met een eetlepel slagroom, wat bosui en een paar pijnboompitten.