Spruitjessoep

Ingrediënten

800 gram spruitjes, schoongemaakt

 1 liter groentebouillon

 1 bosuitje

 Grote ui

 Rode peper

 Limoensap

 2 eetlepels pijnboompitten

 150 ml slagroom/crème frache

 Olijfolie

 Peper en zout (naar smaak)

Bereidingsstappen

  1. Snijdt de ui, peper en bosui in kleine stukken.
  2. In een grote pan de ui en de rode peper in olijfolie fruiten.
  3. Voeg de schoongemaakt spruiten toe en fruit deze 3 minuten mee.
  4. Bouillon in de pan gieten en 10 tot 12 minuten doorkoken.
  5. Ondertussen rooster je de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin in een koekenpan.
  6. Pureer de bouillon samen met de spruitjes, rode peper en de ui.
  7. Voeg hierbij de helft (75 ml) van de slagroom aan toe. Ook de helft van de bosui pureer je mee, de rest gebruik je voor de garnering.
  8. Op smaak brengen met wat zout en peper.
  9. Serveer de soep met een eetlepel slagroom, wat bosui en een paar pijnboompitten.