Stamppot snijbonen speciaal
Ingrediënten
1 kilo aardappelen (4 personen)
500 gram snijbonen
100 milliliter creme fraiche
3 kleine lenteuitjes, of twee grotere, zeer klein gesneden
1 sjalot, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst of klein gesneden
klein blikje mais
1 laurierblad
zout
peper
cayennepeper
nootmuskaat
geraspte kaas
klein beetje geraspte gember (optioneel)
Bereidingsstappen
- Kook de aardappelen samen met de snijbonen en het laurierblad in een pan gaar. Doe hier wel vast zout en peper naar smaak bij.
- Haal vervolgens het laurierblad eruit.
- Stamp het geheel door elkaar met de creme fraiche, zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat (proef of het op smaak is).
- doe hierbij de lenteui, sjalot en gember. Stamp nogmaals door en
- roer naar smaak de geraspte kaas erdoor.