Stamppot snijbonen speciaal

Ingrediënten

1 kilo aardappelen (4 personen)

500 gram snijbonen

100 milliliter creme fraiche

3 kleine lenteuitjes, of twee grotere, zeer klein gesneden

1 sjalot, gesnipperd

1 teen knoflook, geperst of klein gesneden

klein blikje mais

1 laurierblad

zout

peper

cayennepeper

nootmuskaat

geraspte kaas

klein beetje geraspte gember (optioneel)

Bereidingsstappen

  1. Kook de aardappelen samen met de snijbonen en het laurierblad in een pan gaar. Doe hier wel vast zout en peper naar smaak bij.
  2. Haal vervolgens het laurierblad eruit. 
  3. Stamp het geheel door elkaar met de creme fraiche, zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat (proef of het op smaak is). 
  4. doe hierbij de lenteui, sjalot en gember. Stamp nogmaals door en
  5. roer naar smaak de geraspte kaas erdoor.