Toscaanse palmkool met gebakken spekjes en pasta
Ingrediënten
500 gram palmkool
250 gram pasta
250 gram spekjes
2 teentjes knoflook
1 bouillonblokje
2 uien gesnipperd
2 ciabatta broodjes
boter
olijfolie
zout
peper
Bereidingsstappen
- Was de palmkool en snijdt in stukken van 3 - 5 centimeter. Snipper de ui en de knoflook.
- Maak de bouillon met 500 ml. kokend water en het bouillonblokje.
- Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak spek, fijngesneden sjalot en knoflook in een klein beetje olie en voeg halverwege een klont boter toe.
- Doe een klont boter in een andere pan en doe de stukken palmkool erbij. Voeg wat
- groentebouillon toe en blancheer de kool zeker een kwartier. Proef of je hem al zacht genoeg
- vindt, blancheer anders nog even verder evt. onder toevoeging van wat extra bouillon. Voeg als
- laatste het uitgebakken spek met ui en knoflook toe, roer en verwarm goed door en breng op
- smaak met wat zout en peper.