Venkel met risotto schotel
Ingrediënten
- 1 venkel
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 1 klontje boter
- 200 gram risotto
- 1 glas witte wijn, pastis of Martini
- 1 liter kippenbouillon van blokje
- Peper
- Geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingsstappen
- Klontje boter verhitten in de pan en hierin de
- gesneden ui , gesneden venkel en het
- knoflookteentje zachtjes glazig laten worden (niet
- bruin).
- Risotto toevoegen en gedurende 3 minuten licht smoren.
- Glas witte wijn, pastis of Martini toevoegen.
- Liter kippenbouillon erbij roeren. Roeren gedurende 20 – 25 minuten.
- Peper en geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.
Solaris
Foeniculum Vulgare
Venkel ziet er uit als een witte bol maar is eigenlijk een samen-gegroeide laag van verdikt blad van de plant.