Vergeten Groentesoep
Ingrediënten
(voor 8 personen)
200 gram schorseneer
200 gram knolselderij
200 gram wortelpeterselie
200 gram koolraap
200 gram pastinaak
4 tenen knoflook
80 gram boter
2 liter kippenbouillon
200 ml room
100 gram oerwortel paars
Zout en peper naar smaak
Bereidingsstappen
- Kippenbouillon bereiden met foelie, peper, zout, kruidnagel, ui, prei en laurierblad: 3 uur laten trekken op ong. 95 °C
- Bouillon passeren en op smaak brengen met zout
- Groenten schoonmaken en in gelijke stukken snijden
- Knoflook pellen
- In kookpan met dikke bodem boter smelten, groenten en knoflook toevoegen en glazig tot lichtbruin bakken
- Groenten afblussen met de kippenbouillon en room
- Groenten rustig gaar koken
- Soep pureren met een staafmixer
- Soep op smaak brengen met zout en peper
- Dit is een mooie volle, witte soep waar veel garnituren bij passen, zoals blokjes van de paarse oerwortel
Bron: Kookstudio Het Kookpunt Liessel