Wortelpeterselie soep
Ingrediënten
- 500 gram wortelpeterselie
- 500 gram aardappels
- 1 liter groentebouillon
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- laurier
- 2 eetlepels (grove) mosterd
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingsstappen
- Pel de ui en snijd deze in stukjes. Doe hetzelfde met het teentje knoflook.
- Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
- Schil de wortelpeterselie en snijd deze in blokjes.
- Doe de wortelpeterselie in de pan en meng alles goed door elkaar. Laat een paar minuten op zacht vuur meebakken.
- Schil de aardappels en snijd in blokjes.
- Doe de aardappels samen met 1 blaadje laurier en 1 liter groentebouillon in de pan en breng alles aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappels gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer fijn.
- Roer 2 eetlepels mosterd door de soep.
- Proef, en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Eventueel garneren met fijngesneden dille stukjes gerookte makreel.