2 blokjes
Pel de ui en knoflook en snipper fijn;
Neem een grote pot, giet er wat olijfolie in en stoof de ui en knoflook glazig gedurende 5 minuten;
Snijd van 1 yacon enkele flinterdunne plakjes met de mandoline en houd apart;
Schil de yacons en aardappelen, snijd in grove stukken en voeg bij de ui. Stoof nog 5 à 10 min verder;
Giet water bij de groenten tot ze onder staan;
Voeg de groentebouillon bij de soep.
Kook 30 minuten. De yacon moet echt zacht zijn.
Mix de soep zacht met een staafmixer;
Voeg er de melk bij en mix nogmaals;
Dep de flinterdunne plakjes yacon droog en frituur ze in wat olijfolie tot ze krokant zijn. Haal uit de friteuse of de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Heb je geen friteuse? Dep de yaconschijfjes droog met keukenrol en leg op een met bakpapier beklede bakplaats. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in de oven onder de grill en bak krokant.
Breng de soep verder op smaak met peper en zout en werk af met chilivlokken, koriander en geroosterde pijnboompitten.